Jak prát pravé hedvábí LOVESILK

K napsání tohoto článečku nás inspiroval - kdo jiný - naše klientky a jejich recenze na hedvábí LOVESILK. Většina z nich si s péčí o hedvábí bravurně poradí a občas se ozvou, že polštáře "stále drží". Za tuhle zpětnou vazbu jsme upřímně vděční. Jsme rádi, kyž se Vám investice vyplatí. Hedvábný povlak na polštář je sice spotřební věc, to ale neznamená, že by nám měl po deseti vypráních přestat sloužit. Jako se to stalo několika hříšníkům, kteří i fotky poslali, a až PAK se přiznali, co s povlečením od LOVESILK vlastně prováděli.

Takže ze zkušenosti nejmenovaných, kterým jsme výjimečně poslali nový povlak na polštář LOVESILK a znovu i podrobný návod, jak na nenáročnou údržbu našeho hedvábí, sepisujeme krok za krokem jak NEPRAT pravé hedvábí:

- nepoužívejte běžný prací prostředek s obsahem chemikálií. Hedvábí je proteinové vlákno, proto má tak úžasné vlastnosti, ale když ho namočíte do Arielu, Persilu a přidáte aviváž, začne se postupně rozpouštět. Nejdříve to patrně zpozorujete ve švech, kde je materiál nejvíce namáhaný.

- nepoužívejte aviváž. Hedvábí neelektrizuje. Je jemné od přírody. Aviváž nemá po technické stránce přidanou hodnotu. A jde-li Vám o vůni? Použijte vonný sáček nebo zabalené luxusní mýdlo do prádelníku, kam lůžkoviny ukládáte.

- z výše uvedeného logicky vyplývá, že nemáme používat bělící prostředky. Ne. Opravdu ne, ani na bílé hedvábí. V čem tedy hedvábí prát? V pracím prostředku na hedvábí. Najdete ho snadno v drogerii nebo i na internetu, značek je mnoho. V LOVESILK volíme vždy ty nejšetrnější, tedy přírodní, prací prostředky.

- stále platí, že hedvábí LOVESILK můžete vyprat v pračce, nikoliv však na běžný program a 60 stupňů. Napoprvé se třeba nic nestane, látka je kvalitně a hustě tkaná, nemá se kam moc srážet, ale vysoká teplota bude postupně ničit samotnou strukturu vlákna, které nejdříve ztratí lesk a postupně i vůli držet pohromadě. Prací program volte buď přímo na hedvábí nebo jemné prádlo, s doporučenou teplotou 30 stupňů celsia.

- nedávejme hedvábné povlečení do pračky bez ochranného sáčku na praní jemného prádla. Na webu ho najdete při check outu v malém (polštáře) i větším provedení (větší kusy povlečení), ale dá se běžně (a možná i levněji) pořídit v obchodech s domácími potřebami, event. drogeriích. Buben, který je ve všech pračkách kovový, může postupně hedvábí (stejně jako jakýkoliv jiný delikátní materiál) potrhat. Jestliže nechcete použít sáček, nemáte ho doma nebo se Vám do něj hedvábné prádlo nevejde, stačí vzít běžný povlak na polštář nebo přikrývku z bavlny a umístit jemné prádlo do něj.

- pro delší životnost nesušte hedvábí v sušičce, pokud se pro to přece jen rozhodnete, opět volte šetrný program. Volné schnutí bez použití tepla je vhodnější nejen pro naše vlasy ale i hedvábné přírodní povlečení.

- nežehlete na vysokou teplotou. Nelíbí-li se Vám přírodní struktura vypraného a "vyvěšeného" hedvábí a chcete, aby bylo skutečně tip top hladké, žehličku můžete samozřejmě použít. Pečlivě však nastavte teplotu na program hedvábí (nízká teplota) a chcete-li být naprosto vzorní, žehlete z rubu nebo přes utěrku.

Hedvábný povlak na polštář LOVESILK (cena od 1300 Kč)


Jak se píše v návodech, které přikládáme ke každé objednávce: péče o hedvábí LOVESILK není nikterak náročná. Stačí dodržet tři základní pravidla:

1) vhodné prací prostředky na hedvábí

2) praní na šetrný program a nižší teplotu

3) ochrana prádla během praní díky sáčku/bavlněnému povlaku

S těmito pravidly Vám bude naše hedvábí sloužit lépe a déle než drahý noční krém.

A ještě poznámka na závěr. Sice na maskách škody zatím nikdo nenapáchal, ale přece jen připomínáme: relaxační hedvábné masky LOVESILK jsou ručně plněné pravým hedvábím. Náplň není z polyesteru. Díky tomu  jim zůstávají zachovány všechny pozitivní vlastnosti výrobku z pravého hedvábí, ale, což je trošku nemilé, musíme je prát v ruce, aby se v nich náplň nesrazila.

Hedvábný povlak na polštář
Celohedvábný povlak na polštář LOVESILK

V případě jakýchkoliv dotazů k péči o hedvábí se nebojte obrátit na LOVESILK, ideálně prostřednictvím e-mailu. Opravdu nám to nevadí. Opravdu se nezlobíme. Opravdu nás to nezdržuje.  Máme s Vámi totiž společný cíl: Vaši naprostou spokojenost.

#zlaskykhedvabi #lovesilk #jakprathedvabi

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze: Hedvábné povlečení LOVESILK mi změnilo pohled na skincare

Hedvábná masáž a lifting hedvábím!