Eticky pěstované hedvábí LOVESILK

Tento článek píši díky naší milé zákaznici a také Nikol z www.bohynim.cz, které si daly tu práci, aby zjišťovaly, jak se výrobce vlákna pro výrobu materiálu chová na farmě k bourcům, kteří hedvábné vlákno produkují.

LOVESILK

Mám-li být upřímná, při zakládání obchodu před deseti lety, kdy jsme jako první na trhu hedvábí zaváděli do on-line prodeje, jsem řešila především KVALITU a CENU. Vím, že hedvábí je cenově náročná záležitost, chtěla jsem přesto, aby bylo dostupné a především kvalitní. Aby se jednalo o investici, která Vám, našim zákazníkům, bude dělat radost dlouhou dobu. Brala jsem to tak, že v duchu historické tradice v podstatě prodlužujeme "hedvábnou stezku" až k nám, do České republiky.

V kontextu zajišťění nejlepšího materiálu (tu pozici jsme si zatím dle Vaší odezvy udrželi!) jsem se zabývala podmínkami výroby z pohledu pracovníků v továrně. Na bource jsem, upřímně, trošku zapomněla. Takže teď, po pár letech, a několika konzultacích s výrobcem, si dovoluji oznámit:

LOVESILK HEDVÁBÍ JE CRUELTY FREE

Co to znamená? Při sběru hedvábného vlákna není s kuklami bource morušového nakládáno tak, aby byla larva usmrcena.

Samotnou mě tato zpráva nadmíru potěšila. Je potřeba si uvědomit, že bourec morušový je domestikovaný živočich, tj. po tisíciletí pěstován člověkem tak, že v dnešní době by bez jeho přispění ve volné přírodě nepřežil. Nikdo tedy nechytá tyto motýly ve volné přírodě,
ani jim svévolně nebrání životu na svobodě.

Máte-li k tématu jakékoliv doplňující otázky, pište do komentářů!



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze: Hedvábné povlečení LOVESILK mi změnilo pohled na skincare

Jak prát pravé hedvábí LOVESILK

Hedvábná masáž a lifting hedvábím!